.Így válhat hamarosan feleslegessé a munkád könyvelőként!

Mire figyelj, hogy Te ne kerülj ilyen helyzetbe?


A technológiai fejlődés és az automatizáció elképesztő méreteket ölt minden iparágban, és ez alól a számviteli szakterület sem képez kivételt. Ma már nem az a kérdés, hogy a cégeknél lesz-e olyan szoftver, ami elvégzi az emberek helyett a klasszikus könyvelési feladatokat, hanem az, hogy MIKOR!

Már most is elérhetők ezek a programok, és ahogy a következő pár évben mindenhol elterjednek, a könyvelői társadalom az akaratán kívül minden bizonnyal két csoportra fog szakadni:

akiknek a munkájára a továbbiakban nem lesz szükség, és akikére igen.


Másképp fogalmazva:

akiknek a munkáját le lehet automatizálni, és akikét nem.

Te vajon melyik csoportba fogsz tartozni?

Egyelőre még semmi sem dőlt el, és van egy kis időd átgondolni a helyzeted. Kiindulásképp adunk neked néhány támpontot, melyek segítségével te is látni fogod, melyik irányba visz az utad a jelenlegi felállásban. 


KÖNNYEN NÉLKÜLÖZHETŐK

Minél egyszerűbb egy számviteli feladat, a szoftver annál könnyebben elvégzi majd helyetted. Tipikusan ilyen például az egyes részterületek könyvelése:

  • csak bejövő számlák,
  • csak bank,
  • csak pénztár,
  • csak utalásrögzítés, stb.

Ha te is csak egy bizonyos részfeladatot végzel a teljes könyvelésből, akkor bizony könnyedén áldozatául eshetsz már a legelső automatizációs folyamatnak, hiszen pont a te területedet lehet a leggyorsabban és legegyszerűbben leautomatizálni.

A kérdés ilyenkor már csak az, hogy értesz-e a könyvvitel komplexebb területeihez, amire nem alkalmazhatók szoftverek? Ha nem, akkor miért állna érdekében megtartani téged a cégednek?


NÉLKÜLÖZHETETLENEK

Minél komplexebb módon átlátod a könyvelési folyamatokat, annál kevésbé fog érinteni, hogy éppen milyen automatizálási szoftvert vezetnek be a cégedhez.

Hiszen egy jó számviteli szakember tudását, tapasztalatait, értékes javaslatait és döntéseit egyetlen program sem fogja helyettesíteni.

Egy szakember értéke nem abban rejlik, hogy mennyi számlát tud lekönyvelni manuálisan, hanem abban, hogy tudásával mennyire tud hozzájárulni egy vállalkozás hatékony működéséhez.

Tud-e jó számviteli döntéseket hozni, tanácsokat adni, melyek előremozdítják a cég tevékenységét.

Ilyen szakemberré viszont aligha válhatsz egy olyan helyen, ahol csak egy-egy részterületére láthatsz rá a könyvelésnek. Éppen ezért itt az idő, hogy változtass ezen! 


Te hová sorolnád magad jelen pillanatban?

Ha utóbbi csoportba, akkor igazából nincs mitől tartanod. Tudásodat és értékteremtő munkádat egyetlen automatizációs szoftver sem fogja tudni helyettesíteni.

Ha viszont inkább a "könnyen nélkülözhetők" táborához állsz közelebb, akkor máris mutatjuk, hogyan kerülheted el, hogy kispadra kerülj.

Küszöbön a változás!

Ne legyenek illúzióid, az automatizálás előbb-utóbb a te szakterületedet is érinteni fogja, ebben egészen biztos lehetsz. Ha van rá mód, hogy egy szoftver valamilyen munkafolyamatot gyorsabban, pontosabban, hatékonyabban és olcsóbban megcsináljon, mint az élő munkaerő, akkor ezt meg is fogják lépni a legtöbb cégnél.

Nincs ez másképp nálunk sem! Modern és újító üzleti szemlélettel rendelkező könyvelőirodaként az elsők között automatizáltuk a manuális könyvelési folyamatainkat. Így kollégáink számára töredékére csökkentettük a korábbi sablonmunkát, és helyette érdemi szakértői, tanácsadói feladatokat végezhetnek - komoly szakmai tapasztalatokat szerezve ezáltal.

De mi van akkor, ha neked most éppen a "sablonmunka" teszi ki a napi teendőid szinte teljes egészét? (Amit egy szoftver néhány perc alatt meg fog oldani helyetted.)

Hogyan leszel versenyképes a későbbiekben, ha már évek óta csak bizonyos részfeladatokat végzel (pl.: csak bejövő számlák, csak bank, csak pénztár könyvelése, csak utalásrögzítés, stb.), és kiestél az igazi könyvelői gyakorlatból, vagy még egyáltalán nem is végeztél más jellegű számviteli munkát?

A KIÚT:

Válj Te is "szoftverálló" számviteli szakemberré!

Ha megszületett benned az elhatározás, akkor itt az idő, hogy egy olyan szintre lépj, ahol semmilyen szoftver és automatizációs folyamat nem képes helyettesíteni a szakmai tudásodat és a munkádat.

Ehhez minél előbb el kell kezdened olyan területeken dolgoznod, ahol komplex módon átláthatod a könyvviteli folyamatokat. Ha erre nincs lehetőséged a jelenlegi munkahelyeden, akkor keress egy profi könyvelőirodát, ahol teljeskörűen megtanulhatod a szakma minden csínját-bínját.

De vajon hol találsz olyan profi könyvelőirodát...

... ahol annak ellenére is szívesen alkalmaznak, hogy jelenleg csupán egy kis szeletét ismered a könyvviteli területnek,

... ahol hajlandók rengeteg időt és energiát szánni arra, hogy az elejétől mindent megtanítsanak neked a szakmáról,

... ahol a rád bízott feladatok túlmutatnak a sablonos manuális könyvelési munkákon, és a hangsúly a számviteli szakértői tevékenységen van,

... ahol a minőségi ügyfélkör garancia arra, hogy páratlanul széles iparági és szakmai tapasztalatokra tehess szert,

... ahol ha odateszed magad, akkor 5 éven belül akár főkönyvelői szintre is felfejlesztheted a tudásod,

... és ahol már az elejétől kezdve jó fizetéssel alkalmaznak, és nem kell aggódnod amiatt, hogy kevesebbet fogsz keresni, mint a jelenlegi helyeden.

Itt jövünk mi a képbe!

Tudjuk, hogy egy értékes ember vagy, mi pedig imádunk értékes emberekkel együtt dolgozni. Bármilyen szinten is tartasz éppen a számviteli területen, biztosak vagyunk benne, hogy sokat tanultál és tettél ahhoz, hogy idáig eljuss.


Ha megvan benned az elkötelezettség és a vágy, hogy a jelenlegi tudásod egy még magasabb szintre emeld, és szeretnél rövid idő alatt a szakmai elithez tartozni, akkor örömmel várunk téged is az Aurum Group csapatába!

Nem gond, ha még nem vagy profi, tőlünk minden segítséget megkapsz, hogy azzá válj: tudás, technológia, anyagi és erkölcsi megbecsülés.


Ha készen állsz rá, hogy egy mellőzhető könyvelőből igazi számviteli szakemberré válj, akkor jelentkezz hozzánk PÁR PERC alatt a lenti gombra kattintva.

Álláslehetőségeink között egészen biztosan megtalálod te is a számodra legtesthezállóbb munkakört. Lehetsz fiatal, vagy már régebb óta fiatal, férfi vagy nő, pályakezdő vagy tapasztalt szakember, az Aurum Group-nál imádni fogsz dolgozni!