Szakmai feladat Senior könyvelői pozícióhoz

Kérjük, figyelmesen olvasd végig az alábbi feladatsort, és válaszolj a feltett kérdésekre a lenti űrlapon!

FONTOS! Kizárólag az űrlapon keresztül küldött válaszokat tudjuk figyelembe venni.

Egy Kft. alapanyagokat vásárol, majd saját foglalkoztatásában álló munkatársai munkaidő ráfordása keretében elkészíti a fenti képen látható utánfutóra szerelhető kerti grill sütőt. A grillező értékesítési szándékkal készül és értékesítésre is kerül. A sütő elkészítésével kapcsolatban az alábbi költségek merültek fel:

Vásárolt alapanyag: 1.000.000 Ft+ÁFA

Bérek: 1.000.000 Ft

Járulékok: 235.000 Ft

Értékesítési ár: 3.000.000 + áfa

1. Feladat: Kontírozd ki a fenti gazdasági eseményt a beszerzésektől az értékesítésig 3 főkönyvi számla bontásig!  Ezekre figyelj: Miképpen számoljuk el a Kft. által vásárolt anyagokat, illetve a munkabér és járulékterheket? Hogyan kerülnek elszámolásra számvitelileg a bevételek és a költségek?

2. Feladat:  Az elkészített grillsütő egy prototípus. A vevő számára fontos, hogy a sütő megfelelően működjön és megfelelő beállításokkal rendelkezzen, ezért a sütőt készítő Kft. tesztüzemet végez a prototípuson. Ezen tesztüzem elengedhetetlen alapanyaga 30 kg hús, és 30 kg faszén, melyeket az alábbi összegért szerez be a Kft:

30 kg hús ára: 40.000 Ft+ÁFA
30 kg faszén ára: 30.000 Ft+ÁFA


A tesztüzem során elkészült finomságokat a Kft. munkatársai fogyasztották el.

2/1. Kérjük, hogy ÁFA és természetbeni juttatás alapján ítéld meg, hogy az adott tesztüzemhez tartozó beszerzés, vagyis a hús és faszén költségek ÁFA része levonható-e? Válaszodat feltétlenül indokold meg!

2/2. Ke
ll-e a megsütött húsok után repi adót fizetni? Ha kell, akkor mennyit és miért, ha nem, akkor miért nem? Itt is figyelj, hogy indokold meg a válaszodat!


KÉRJÜK, HOGY VÁLASZAIDAT AZ ALÁBBI ŰRLAPRA RÖGZÍTSD BE!

Tipp: Okostelefonról böngészed a weboldalunkat? Fektetett kijelzővel egyszerűbben átláthatod az űrlapot, ami a kitöltést is jelentősen megkönnyíti.